Gratis verzending NL & BE

Levertijd 2-3 werkdagen

Whatsapp: 085 902 6830

Inclusief alle materiaal

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE

Gooien van borden: De bijzondere traditionele rituelen van een Griekse Bruiloft!

Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending NL/BE

Achteraf betalen

Compleet geleverd

Bij de Griekse cultuur hoort een bijzonder ritueel dat bij veel bruiloften aanwezig is. De bruidsschat is een oude en respectvolle traditie van het uitwisselen van geschenken, waarbij de familie van de bruid bijzondere waardevolle voorwerpen uitwisselt met de familie van de bruidegom.

Een ander ritueel dat door Griekse bruiloften wordt gevolgd, is het gooien van borden. Dit ritueel wordt alleen door leden van de bruidegom uitgevoerd en simuleert een ware krachtproef. Ze zullen in een kring staan en borden in de lucht werpen die de symbolische betekenis hebben van de oude traditie van een goed bruidspaar.

De bruidegom en zijn families zullen meestal witte borden gooien om de gelukwensen naar het paar te symboliseren. Daarnaast worden rode borden gebruikt om de liefde die de families hebben, uit te drukken. Het gooien van deze borden gebeurt meestal binnen een paar seconden.

Het briljante schouwspel en prachtige feest is nog nooit gezien in de Griekse geschiedenis. De liefde van de families blijkt uit het feest en omvat alle aspecten van het bruiloftritueel.

Tot slot wordt er ook een kleurrijk, traditioneel Grieks gebaar gedaan: iedereen neemt zijn positie in, brengt het paar in het midden en er wordt drie keer gestampt. Dit is een ritueel dat wordt uitgevoerd om het paar geluk en welzijn te wensen.

Gooien van borden: Het symbolisch begin

Het gooien van borden is ook een belangrijk element van het begin van het bruiloftritueel. Met het gooien van borden wordt een symbolisch begin gemaakt tussen het bruidspaar en de families. De symbolische betekenis is dat het bruidspaar met de steun van de families samen al hun dromen vervuld zullen zien.

Tijdens het gooien van de borden laat de omgeving zien dat dit het begin is van de liefde, trouw, steun, geluk en gezondheid die het bruidspaar zal dragen in hun leven. Het gooien van borden is een goed voorbeeld van hoe tradities en symbolieken in de Griekse cultuur sereen worden uitgevoerd.

Het is duidelijk dat het gooien van borden een groot onderdeel van een Griekse bruiloft is. Het is een ritueel dat is bedoeld om de families te verbinden, het bruidspaar geluk te wensen en het bruiloftritueel te verrijken.

De liefdesbakens

In de ambiance wordt liefde tijdens het gooien van borden gesymboliseerd door de kleuren binnen een bruiloft. De rode borden worden gebruikt om de liefde uit te drukken en om een statement van liefde te maken: een statement dat nazeggen dat beide families dezelfde liefde en devotie voor elkaar voelen.

Tegelijkertijd worden de witte borden gebruikt om geluk en rijkdom te symboliseren. Het is geen toeval dat bijna alle bruiloftsdekkingen gouden kleuren bevatten die de liefde en het geluk symboliseren.

Na het gooien van de borden, proosten de gasten onderling op geluk en welzijn en wensen zij het paar gezegende dagen toe. Het is een kostbaar moment waarop mensen elkaar verbinden en het meest intens voelen.

Getuigen van tijd

Griekse bruiloften zijn zeker meer dan een feest. Elk element van een Griekse bruiloft is beladen met symboliek. Het gooien van borden is geen uitzondering op de regel.

Gooien van borden is een traditioneel ritueel dat geeft aan dat we tijd vastleggen. Dit is geen wonder, aangezien de Grieken veel invloed hebben gehad op tijdloze tradities die we vandaag de dag nog steeds toejuichen en waarderen.

Bovendien is het gooien van borden een onmiskenbaar geluid dat de betrokken personen verwelkomt bij een speciaal moment. De herinneringen zullen altijd in het geheugen gegrift staan, als een symbool van liefde en geluk.

Het verdere verloop van een bruiloft

Na het gooien van de borden, komt de volgende fase: de ceremonie. De officiële vagheerceremonie is een officiële stop van het uitwisselen van bloemen, ringen en voordrachten.

Daarna begint een spectaculaire avond vol leven, dans, lekker eten en entertainment. De avond wordt verlicht met vele kleurrijke lichtjes en traditionele Griekse muziek, waardoor alle gasten helemaal ondergedompeld worden in de sfeer van een echte Griekse bruiloft.

Tijdens de avond kunnen de gasten ook het klassieke brankle-dansritueel meemaken. Deze dans, gedaan door welkomstdrankjes en waardevolle geschenken, symboliseert de liefde tussen het bruidspaar en de families.

De avond wordt afgesloten met “the makaronada” of het uitspreken van wenskaarten. Iedereen schrijft op de kaarten een liefdevolle wens en wenst het bruidspaar al het geluk en de liefde in hun toekomst.

Gooien van borden en bruiloftvlaggen

Een leuke Griekse traditie is het bruiloftvlaggenritueel. Tijdens het gooien van de borden, hebben de families bruiloftvlaggen bij zich. Deze flagmodellen simuleren liefde, geluk en steun. Ze zijn vaak gemaakt met kleuren die staan voor liefde en welzijn.

Deze bruiloftvlaggen kunnen worden gedragen door het bruidspaar als een symbool van hun liefde, maar ook door de familieleden als een symbool van hun welzijn. De families staan voor elkaar en symboliseer de unieke band.

Van gelukwensen tot vaarwel

Naarmate de avond vordert, krijgen de gasten ook de kans om samen te komen en de paar persoonlijke welkomstkaarten te geven met hun beste wensen.

Tegen het einde is het tijd voor het paar om met gelukwensen afscheid te nemen en om naar hun nieuwe leven te vertrekken. De families voelen zich één en één, willen dat het paar altijd gelukkig is en zich geborgen voelt in alle fasen van hun nieuwe leven.

Het gooien van borden is een gelukwens voor het bruidspaar bij het vervullen van hun dromen. Het symbool van liefde, hoop en geluk leeft in elk aspect van een Griekse bruiloft.

Gooien van borden: De bijzondere traditionele rituelen van een Griekse Bruiloft!
Gooien van borden: De bijzondere traditionele rituelen van een Griekse Bruiloft!
Gooien van borden: De bijzondere traditionele rituelen van een Griekse Bruiloft!

Bekijk alle welkomstborden →

Gooien van borden: De bijzondere traditionele rituelen van een Griekse Bruiloft!