Gratis verzending NL & BE

Levertijd 2-3 werkdagen

Whatsapp: 085 902 6830

Inclusief alle materiaal

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE

Maak je eigen Schildersezel voor een uniek Welkomstbord!

Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending NL/BE

Achteraf betalen

Compleet geleverd

gebruikelijk en daarom hebben we een innovatief idee om een traditionele welkomstbord te maken. Met een beetje creativiteit en wat hulpmiddelen kun je een unieke en gezellige welkomstbord maken met je eigen creatieve ideeën.

Stap 1 ” Voorbereiding

Om zelf een schildersezel te maken heb je wat basismateriaal nodig. Je hebt hout of karton, verf, lijm, schilderijkrul, en wat eenvoudige schildergereedschap nodig. Als je een houten frame wilt maken, heb je ook een decoupeerzaag, schroeven en lijm nodig. Als je extra decoratie toevoegt, zul je wellicht wat juwelen of andere mooie materialen moeten hebben. Zorg ervoor dat je al je materialen al op voorhand bekijkt voordat je aan het werk gaat.

Stap 2 ” Intelligentie

Zorg er dan voor dat je bedenkt wat je wil voorstellen op je welkomstbord. Een huiselijk of rustiek beeld, een grappige afbeelding of iets algemeen welkoms? Als je lost bent voor een idee is het aanbevelenswaardig het te tekenen. Je kunt ook prenten, fotos en illustraties maken om je inspiratie en ideeën te bundelen. Als je iets hebt om uit te werken, kun je je schildersezel maken.

Stap 3 ” Constructie

Zodra je je ideaalbeeld hebt besloten, is het tijd om je schildersezel te maken. Je kunt een zwaar kader met hout maken, of een lichter kader met karton. Beide hebben hun voordelen. Als je een houten framework gebruikt, lijm je deze direct aan elkaar en schroef je deze vervolgens voor een stevigere bondgenoot. Als je een kartonnen framework gebruikt, kun je kleine stukjes karton gebruiken om een stevig volwaardig frame te lijmen.

Stap 4 ” Decoratie

Zodra je je welkomstbord hebt gemaakt, kun je het gaan versieren en versieren met decoratie. Je kunt bijvoorbeeld versieren met sparkles, juwelen en eenvoudige verftechnieken om de kracht van je creaties te vergroten. Als je een verftechniek wil gaan gebruiken modifieer je de verf dan met gekleurde steen of kiezelstenen, of gebruik verfspuiten. Denk hierbij ook eens aan het gebruik van een andere kleur om je welkomstbord nog persoonlijker te maken.

Stap 5 ” Afwerking

Ten slotte moet je je schildersezel afwerken. Je kunt het afwerken met extra lijm of verf, of zelfs een schilderijfixatie gebruiken. Als je schildersezel op een mooi plekje in de kamer komt te staan, kun je het afwerken met wat stevig plakband om het steviger te maken. Als je een houten frame hebt gemaakt, kun je het afwerken door een witte lak of verf te gebruiken.

Stap 6 ” Installeer

Nu je klaar bent met het maken van je schildersezel, is het tijd het te installeren. Je kunt je schildersezel installeren met klimmateriaal of lijm. Het is belangrijk dat je hierbij in je achterhoofd houdt dat de welkomstbord goed bevestigd is en niet kan zakken of vallen. Hiermee voorkom je dat er iets gebeurt met je welkomstbord.

Stap 7 ” Genieten

Geniet van je eigen unieke welkomstbord. Je hebt je creatieve ideeën gebruikt om een prachtig schildersezel te maken. Deel je ontwerp met je vrienden en familie en zorg wat feedback en aandacht voor je mooie werk.

Stap 8 ” Verfdetails

Neem wat tijd om de details in je schildersezel te verfraaien, zoals accessoires bevestigen of je muren versieren. Gebruik kleurrijke verfpigmenten of strokleurige verf om je schildersezel te verfraaien en maak er iets geheel eigens van. Als je wilt kun je ook 3D-effecten of glitter toevoegen om je schildersezel af te werken.

Stap 9 ” Ophangen

Het ophangen van je welkomstbord is een belangrijk onderdeel van het maken van je schildersezel. Zorg ervoor dat je je welkomstbord op een hoogte hangt waar het makkelijk te zien is. Zorg ook voor voldoende verlichting zodat mensen de schildersezel goed kunnen zien. Je kunt de verlichting ook gebruiken om een artistiek effect te creëren.

Stap 10 ” Drift

Voeg wat kleur toe. Je kunt een paar kleuren of kleurencombinaties aan je schildersezel toe voegen om het leven aan je welkomstbord te geven. Kies kleuren die passen bij de rest van je kamer en de omgeving. Gebruik de kleuren om het welkomstbord tot leven te laten komen.

Maak je eigen Schildersezel voor een uniek Welkomstbord!
Maak je eigen Schildersezel voor een uniek Welkomstbord!
Maak je eigen Schildersezel voor een uniek Welkomstbord!

Bekijk alle welkomstborden →

Maak je eigen Schildersezel voor een uniek Welkomstbord!