Gratis verzending NL & BE

Levertijd 2-3 werkdagen

Whatsapp: 085 902 6830

Inclusief alle materiaal

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE

Zelf je Bord versieren voor je Bruiloft: Handige Tips!

Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending NL/BE

Achteraf betalen

Compleet geleverd

Verf als Een Pro

Als je zelf je welkomstbord wil versieren, zou je eerst de benodigde materialen verzamelen. Begin met goede kwaliteit verf, en voeg daar kwasten en rollers aan toe. Bij goede verf en de meest geschikte kwasten, zal je een veel betere kwaliteit afwerking krijgen. Kies bijvoorbeeld voor kwasten met het geschikte haar voor je project of verfsoort. Vergeet niet om de verf eventueel op te mengen of aan te dikken met verfverdunner, zodat het een vloeibare textuur heeft.

Goed Voorbereiden

Voor je begint met het versieren van je welkomstbord zou je deze afhankelijk van de toepassing goed schoonmaken. Nadat je je bord schoonmaakt met alleen een vochtige doek, kun je deze voorbereiden voor de verf. Controleer bij het voorbereiden het oppervlak, en probeer eventueel groeven in het bord, kleine deukjes of krassen te vullen met houtvuller. Dit is een stap die je elke keer moet doen als je zelf een bord wilt versieren.

Kleur Verf Bepalen

Kies een kleur verf die de stijl en kleuren van je bruiloft zorgvuldig ondersteunt. Het is moeilijk om verschillende kleuren en nuances te bepalen zonder de verf daadwerkelijk te gebruiken. Als je twijfelt om twee of meer kleuren te combineren, sleep en sleep de kleuren in een online kleurenbibliotheek of op een scherm. Als er een inspirerende tint geselecteerd is, moet je een kleurverf kiezen die de gewenste kleur nauwkeurig weerspiegelt.

Patronen Niet Vergeten

Als er een extra laag ontwerp aan je bord toegevoegd kan worden, kun je deze ook krijgen door patronen toe te voegen, bijvoorbeeld stippen, diamanten of blokken. Om deze patronen toe te voegen, moet je de kwast of roller goed spreiden, voordat je het patroon over het bord verspreidt. Als je niet helemaal tevreden bent over het ontwerp dat je gecreëerd hebt, kun je er een extra laag op aanbrengen om je eigen creatieve invloed toe te voegen.

Verf Verspreiden

Als je verf al gekozen, gespreid en de juiste technieken gebruikt hebt om het patroon toe te voegen en je klaar bent om de verf over het bord te verspreiden, bevestig dan eerst twee of meer stukken karton aan het bord door het te plakken. In deze fase moet er regelmatig materiaal van het bord verwijderd worden door af te pellen of te reinigen. Als je eenmaal klaar bent met het verspreiden van de verf, voer dan eventueel afwerkingstests uit om te controleren of er een hoge kwaliteit aan het oppervlak is.

Geef je Bord een Finale Vorm

Met een verfborstel, kun je de randen of een zijkant van je bord overhouden. Breng lichtjes druk aan op de randen, zodat je er zeker van bent dat je de juiste afwerking krijgt. Na het versieren van je bord, kun je eventueel een sterke lak of een iets afwijkende kleurenhandschoen toevoegen, zodat je een weerbestendige afwerking krijgt. Als je jouw bord vervolgens klaar bent, bedenk dan of je het relatief klein of in grotere verhoudingen wilt gebruiken.

Versier je Bord met Uitgesneden Letters

Met uitgesneden letters kun je je welkomstbord of bruiloftbord personaliseren. Er zijn veel verschillende gepersonaliseerde lettertypen die je kunt gebruiken. Bevestig de letters en ornamenten aan het bord met lijm en verf deze eventueel in een aangewezen kleur. Pas op dat je geen lijm gebruikt die de kleur van de verf kan veranderen. Als je uitgesneden letters aan je bord hebt toegevoegd, kun je deze afwerken door er extra details, zoals glitter of pailletten aan toe te voegen.

Jouw Bedrukte Bord Versieren

Als je een bord wilt versieren met een bedrukte compositie, kun je deze in elke gewenste kleur verven. Gebruik lichtjes verdunner als je de kleur wilt verzwakken. Breng vervolgens een laag vernis aan om je bord een wassingeffect te geven. Als je een buitenshuistint geselecteerd hebt, voeg dan een extra laag lak toe om te voorkomen dat de verf uitbloeit of vervaagt.

Versier het Bord met Bloemmotiefs

Met bloemmotiefs kun je je bord een klassieke of kunstige sfeer geven. Als je planten- of bloemenmotiefs kiest, zoek dan naar plantaardige verf voor je project. Gebruik een roller om gemakkelijk het ontwerp te verspreiden en voeg eventueel andere kleuren toe, zoals geel met zwart. Kies bij deze optie ook eentje die in staat is om het ontwerp neer te zetten dat je graag wilt bereiken.

Geef je Bord een 3D Uiterlijk

Als je van kunst houdt en je bord iets anders zoekt dan een afbeelding, kun je je bord decoreren met 3D. 3D-versiering kan in veel verschillende vormen worden gemaakt, afhankelijk van wat je precies wilt gebruiken. Kies vervolgens het juiste product, kleuren en materialen die je wilt gebruiken om je bord een 3D-onderdeel te geven, of voeg een of twee texturen toe om je bord creatief af te maken.

Zelf je Bord versieren voor je Bruiloft: Handige Tips!
Zelf je Bord versieren voor je Bruiloft: Handige Tips!
Zelf je Bord versieren voor je Bruiloft: Handige Tips!

Bekijk alle welkomstborden →

Zelf je Bord versieren voor je Bruiloft: Handige Tips!