• Gratis verzending in Nederland & Belgie            • Levertijd 2 dagen             • Alle materiaal inbegrepen            •❤ Levenslange herinnering            • Bereikbaar via Whatsapp              • Binnen 2 minuten besteld.

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE

Bruiloft Budget: Hoe Besparen Op Je Speciale Dag

De dag van jouw bruiloft is een van de belangrijkste dagen van je leven. Voor veel paren is dit een duur onderneming. Besparen op je bruiloft is niet eenvoudig, maar gelukkig zijn er wel manieren om geld te besparen zonder dat het afbreuk doet aan jullie dag. Bruiloftbudget vaststellen Zet eerst een budget vast voor […]Lees meer

Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending NL/BE

Achteraf betalen

Compleet geleverd

Bruiloft Budget: Hoe Besparen Op Je Speciale Dag

De dag van jouw bruiloft is een van de belangrijkste dagen van je leven. Voor veel paren is dit een duur onderneming. Besparen op je bruiloft is niet eenvoudig, maar gelukkig zijn er wel manieren om geld te besparen zonder dat het afbreuk doet aan jullie dag.

Bruiloftbudget vaststellen

Zet eerst een budget vast voor jouw bruiloft. Je moet een aantal financiële beslissingen nemen, waarbij je investeringen naar verschillende categorieën zoals jurk, locatie en voedsel moet verdelen. Hierdoor krijg je een helder overzicht van wat je doel is voor de dag. Je krijgt een beter beeld van wat je precies kunt verwachten en wat je kunt doen om de kosten binnen je budget te houden.

Kies voor een betaalbaar onderkomen

Een van de meest dure dingen voor een bruiloft is de locatie en daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Kijk naar opties waarbij alles in een pakket te reserveren is en waar je in bulk kunt kopen. Bedenk ook of je gasten overnachtingen aan kunt bieden voor een verlaagd tarief, zodat je voornamelijk betaalt per kop voor een kamer.

Gastenlijst beperken

Houd de gastenlijst zo beperkt mogelijk. Je moet meestal ongeveer 70% van je budget gebruiken voor voedsel en drank, dus hoe meer gasten je hebt, hoe meer je hieraan uitgeeft. Hun aantal is dus beperkt. Kies alleen voor mensen die er echt toe doen, zodat je niet geld verspilt door veel te veel geld aan catering uit te geven.

Gebruik een bruiloftplanner

Gebruik een bruiloftplanner om je dag goed te plannen. De planner helpt je om te budgetteren, geeft nuttige tips en ideeën voor van alles en nog wat en biedt een handige herinneringslijst. Het gemakkelijke en interessante gedeelte is dat je alles kunt bekijken in één oogopslag en nu de planning kan beginnen.

Kies voor budget-vriendelijke decoraties

Als je geen gravin of kasteel wil huren, is het verstandig om voor goedkopere bouwmaterialen te kiezen. Er zijn eenvoudige manieren om je decoraties budgetvriendelijk te maken, zoals het verzamelen van dingen in je eigen tuin. Een andere optie is om buiten de scène te zoeken. Je zorgt er in dat geval voor dat alles wat je nodig hebt, al bij de locatie aanwezig is.

Maak het jezelf gemakkelijk

Wees niet bang om je bruiloftopleidingen te optimaliseren. Als je de mogelijkheid hebt om iets te bedienen dat eenvoudig en gemakkelijk klaar te maken is, doe dat dan. Dit kan eenvoudige dingen zoals salades, snacks, hapjes, bonbons en marshmallows zijn. Vergeet ook niet om de servetten te vervangen door servetringen.

Fotografie besparen

Gevestigde fotografen kunnen duur zijn. Als je je fotografie wil besparen, denk dan aan een goede digitale camera en vraag aan vrienden en familie om te helpen met fotograferen. Misschien heb je iemand in je omgeving met goede fotografie-ervaring die je kunt vragen om wat unieke momenten vast te leggen.

Zelf bruiloft- of spetterinvites maken

Een van de meest betaalbare manieren om uitnodigingen te versturen, is door ze zelf te doen. Koop papier in bulk om geld te besparen. Je kunt zelf veel opties uitproberen, waaronder spetterinvites. Hiermee kun je originele uitnodigingen op verschillende manieren maken.

Gebruik alleen lokale leveranciers en producenten

Kies alleen lokale leveranciers en producenten om de beste prijs te garanderen. Veel grote ketens substantieel duurder uit dan de lokale handelaren in voedsel en drank, die je liever wilt invoeren. Vraag degenen die het dichtstbij je staan of ze je willen helpen om producten te krijgen uit de lokale winkels.

Maak gebruik van bloemperken

Gebruik bloemperken om je florale versiering te maken in plaats van naar een bloemist te gaan. Je kunt handige tutorials over het maken van je eigen bruiloftbloemperken volgen om veel te besparen. Bepaal wat je echt nodig hebt in plaats van echt elke bloem te kopen die je ziet en denk aan wat je kunt hergebruiken na de gelegenheid.

Kies alle dagelijkse vervoerstransport

Houd vervoer tot een minimum. Plan een autodeel om personen van hetzelfde adres op te halen, of vraag gasten om in groepen samen te rijden. Het huren van speciale voertuigen is ook vaak duur, dus zoek naar alternatieven die betaalbaar zijn.

Maak een calorieënarme snackbar

Maak je eigen snackbar. Je kunt veel persoonlijke smaak toevoegen en geld besparen door de snacks te vervangen met kleine borrelhekjes of bakjes met belegde broodjes. Je kunt je eigen desserts maken om je gasten iets lichts te kunnen geven aan het einde van de avond.

Hirea een relatiebedrijf voor bruiloftservices

Een bruilofts- of relatiebedrijf huren is ook een goede optie. Een goed bedrijf weet precies wat er moet gebeuren met weinig moeite en geld. Ze hebben kortingen om je geld te besparen en veel bruiloftservices die je kunt gebruiken, zoals het maken van recepties, het beheren van fotoshoots en het verzorgen van bruidsmeisjes.

Bruiloft Budget: Hoe Besparen Op Je Speciale Dag
Bruiloft Budget: Hoe Besparen Op Je Speciale Dag

Bekijk alle welkomstborden →

Bruiloft Budget: Hoe Besparen Op Je Speciale Dag