Gratis verzending NL & BE

Levertijd 2-3 werkdagen

Whatsapp: 085 902 6830

Inclusief alle materiaal

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE

Marokkaanse henna decoratie

Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending NL/BE

Achteraf betalen

Compleet geleverd

Op zoek naar leuke Marokkaanse henna decoratie ? Wij geven wat inspiratie!

Heb je trouwplannen? Van harte gefeliciteerd! Marokkaanse henna decoratie is de ideale decoratie voor een Marokkaanse bruiloft. Dit geldt voor zowel de bruid en de bruidegom als voor de gasten. Henna is rood van kleur en wordt gemaakt van bruin Mehndi poeder. Dit poeder is afkomstig van een struikje dat de naam Lawsonia Inermis heeft. Marokkaanse henna decoratie wordt gebruikt om de handen en voeten van de bruid en de bruidegom te decoreren. Tegenwoordig is het bij veel Marokkaanse bruiloften ook gebruikelijk om de huid op de armen en de benen te beschilderen met henna.

Marokkaanse henna decoratie wordt aangebracht door de Negaffa en wordt vaak aangebracht bij de bruid ter voorbereiding op de bruiloft die komen gaat. De bruid wordt vaak rijkelijk gedecoreerd met henna terwijl dit bij de bruidegom in mindere mate gedaan wordt. Het aanbrengen van henna decoratie ter voorbereiding op een bruiloft wordt ook wel de Beberiska ceremonie genoemd. Echter kan Marokkaanse henna decoratie breder gezien worden dan alleen het aanbrengen van henna versieringen op de huid van de bruid en de bruidegom.

De geschiedenis van de Marokkaanse henna decoratie

Marokkaanse henna decoratie komt oorspronkelijk uit Egypte. Vroeger werd henna gebruikt in Egypte om de huid van de mummies te versieren. Daarnaast had henna ook een verkoelende werking. Aan de dag van vandaag wordt henna veel gebruikt binnen de Arabische, Indische en Afrikaanse cultuur. In de Islamitische cultuur wordt henna vaak gebruikt als decoratie van de bruid en de bruidegom. Volgens deze cultuur verslaat henna namelijk kwade geesten. Door te kiezen voor Marokkaanse henna decoratie heeft een bruiloft meer kans van slagen en de bruid en de bruidegom zullen meer geluk in hun huwelijk krijgen wanneer zij kiezen voor een bruiloft met henna decoratie.

Een aantal weetjes over henna

Zoals je wellicht weet, kan henna nadat deze is aangebracht nog een lange tijd zichtbaar blijven op de huid. HIeronder volgen een aantal belangrijke weetjes met betrekking tot henna decoratie:

  • Henna hecht beter op je huid wanneer je je huid insmeert met olie of citroensap.
  • Iedere familie kent een andere traditie met betrekking tot henna.
  • Hoe vaker je de henna was, hoe langer deze blijft zitten.
  • Het struikje Lawsonia Inermis waarvan henna afkomstig is werd al zo’n 3500 jaar voor Christus gekweekt.
  • Er wordt gewaarschuwd voor zwarte henna. Deze kan namelijk allergische reacties veroorzaken met blijvende zichtbare gevolgen.
  • Volgens de Marokkaanse techniek moet henna met een spuitje aangebracht worden.
  • Het gebruik van schoonmaakmiddelen zoals chloor en het scrubben van de huid zorgen ervoor dat de Marokkaanse henna decoratie minder lang zichtbaar blijft.
  • De pasta van een net aangebrachte henna tattoo dient zo lang mogelijk te blijven zitten.
  • Gemiddeld blijft henna decoratie zo’n 5 weken zichtbaar. Wel vervaagt de decoratie na verloop van tijd.

Kaarsen met Marokkaanse henna decoratie

Naast dat Marokkaanse henna decoratie op de huid van de bruid en de bruidegom aangebracht kan worden, kan deze decoratie ook zichtbaar zijn in andere belangrijke items. Wat dacht je bijvoorbeeld van de tafeldecoratie? Die mag natuurlijk ook niet ontbreken. Er zijn speciale henna kaarsen verkrijgbaar. Deze kaarsen kunnen voorzien zijn van allerlei henna patronen en zorgen voor extra sfeer op jouw bruiloft. Overigens hoeft de henna die je op kaarsen ziet niet perse rood gekleurd te zijn. Deze kan ook andere kleuren hebben zoals, zilver, goud, groen en wit. Daarnaast kunnen er ook diamanten aan deze kaarsen of andere leuke details aan deze kaarsen aangebracht zijn.

Henna tafeldecoratie

Naast dat je de tafels, waaraan de gasten op jullie bruiloft plaats mogen nemen, met henna kaarsen kunt decoreren. Is er nog meer Marokkaanse henna decoratie verkrijgbaar waarmee je de tafels mooi kunt versieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van henna tafelkleden of henna tafellopers? Het is allemaal mogelijk. Door te kiezen voor deze vormen van Marokkaanse bruiloft geeft jij jouw bruiloft een echte Marokkaanse stijl. Naast dat je gasten plaats mogen nemen aan prachtig gedecoreerde tafels, wil je natuurlijk zelf als bruidspaar ook geheel in stijl plaats kunnen nemen op jullie mooiste dag.

Bruidsbanken

Willen jullie als bruidspaar beschikken over de allermooiste Marokkaanse henna decoratie? Dan is het huren of kopen van een prachtige bruidsbank wellicht een goed idee. Dat je de tafels op jullie trouwlocatie mooi aan willen laten kleden met decoratie is logisch, maar zelf willen jullie je als bruidspaar misschien ook zo nu en dan even terug kunnen trekken. Of plaatsnemen in een eigen bankje waar jullie kunnen genieten van het uitzicht. Zo’n bruidsbank kan ook versierd worden met henna. Overigens is zo’n bruidsbank niet alleen geschikt voor jullie bruiloft, maar ook voor de henna party die vooraf aan jullie grote dag plaatsvindt.

Een bruidsbank die helemaal past binnen de Marokkaanse henna decoratie is verkrijgbaar in verschillende vormen. Kiezen jullie voor aankleding met gouden accenten? Of kiezen jullie liever voor een bruidsbank met witte en zilveren accenten? Het is allemaal mogelijk.

Alles is mogelijk met de Marokkaanse henna decoratie

Marokkaanse henna decoratie gaat dus veel verder dan alleen het versieren met de allermooiste henna tekeningen op de handen en voeten van de bruid, bruidegom en de bruiloftsgasten. De hele aankleding van de feestlocatie kan gedaan worden met henna decoratie. Van kaarsen, servies, tafellopers, bankjes, kussens, kandelaars, et cetera, alles is mogelijk. En niet alleen in de traditioneel rode kleur die henna van nature heeft. Zo kun je jullie trouwdag geheel in stijl vieren waarbij alles matcht.

Bij trouwbanners.nl vind je ook een speciale banner die gedecoreerd is in henna stijl. Een banner kun je onder andere gebruiken als welkomstbord. Het voordeel van zo’n banner is dat deze makkelijk te verplaatsen is. Je kunt hem dus eenvoudig meenemen vanaf je woning naar jullie trouwlocatie.  Zo’n banner heeft standaardafmetingen van 85 cm x 200 cm. maar wil je liever een grotere banner, dan is dit ook mogelijk. Stuur ons een berichtje en ons ontwerpteam gaat voor jou aan de slag. Een banner in henna stijl is overigens niet alleen geschikt als welkomstbord voor een bruiloft. Zo’n banner is ook geschikt als welkomstbord voor je Marokkaanse kapsalon, kledingzaak of ander soort winkel.

Marokkaanse henna decoratie
Marokkaanse henna decoratie
Marokkaanse henna decoratie

Bekijk alle welkomstborden →

Marokkaanse henna decoratie