• Gratis verzending in Nederland & Belgie            • Levertijd 2 dagen             • Alle materiaal inbegrepen            •❤ Levenslange herinnering            • Bereikbaar via Whatsapp              • Binnen 2 minuten besteld.

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE

Marokkaanse bruiloft decoratie

Wat word er vaak gebruikt op een Marokkaanse bruiloft decoratie ? Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Een Marokkaanse bruiloft is een bruiloft waar vaak meer dan 200 gasten voor uitgenodigd worden. Bij zo’n bruiloft maak dus zeker niet de Marokkaanse bruiloft decoratie ontbreken. Deze decoratie bestaat uit tal van verschillende decoraties. Waaronder bijvoorbeeld […]Lees meer

Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending NL/BE

Achteraf betalen

Compleet geleverd

Marokkaanse bruiloft decoratie

Wat word er vaak gebruikt op een Marokkaanse bruiloft decoratie ?

Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Een Marokkaanse bruiloft is een bruiloft waar vaak meer dan 200 gasten voor uitgenodigd worden. Bij zo’n bruiloft maak dus zeker niet de Marokkaanse bruiloft decoratie ontbreken. Deze decoratie bestaat uit tal van verschillende decoraties. Waaronder bijvoorbeeld mooi opgedekte tafels, kandelaars, stoelen, tronen, speciaal glasservies en een feestelijk servies. Een bruiloft zonder de juiste Marokkaanse decoratie voor een bruiloft is vaak niet geslaagd.

Aan Marokkaanse bruiloften worden vaak torenhoge bedragen uitgegeven. Alle gasten moet namelijk lekker kunnen eten, drinken en snoepen. Vaak wordt er voor alle lekkernijen een speciale traiteur ingehuurd.

Tradities op een Marokkaanse bruiloft

Vroeger trouwden Marokkanen vaak in hun vaderland. Tegenwoordig is dit lang niet meer altijd het geval. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun Marokkaanse bruiloft in Nederland te vieren. Daarnaast willen mensen ook het allermooiste trouwfeest. In de Marokkaanse cultuur is een meerdaagse bruiloft heel gebruikelijk. Bij het plannen en organiseren van een Marokkaanse bruiloft komt heel wat kijken. Van de lekkerste hapjes en drankjes, tot de mooiste hennaversieringen, bruidskapsels en bruidskleding. Ook Marokkaanse decoratie voor een bruiloft mag zeker niet ontbreken.

Op het moment dat je in Nederland woont, maar een Marokkaanse bruiloft wilt organiseren komt hier heel wat bij kijken. Zo’n bruiloft wordt vaak twee of drie dagen lang gevierd. De meeste bruidsparen kiezen ervoor om vooraf aan de Marokkaanse bruiloft al voor de Nederlandse wet te trouwen. Echter leven zij dan nog gescheiden van tafel en bed. Vaak trouwt een Marokkaanse bruidspaar zo’n 6 maanden van te voren voor de Nederlandse wet voordat uiteindelijk de echte bruiloft plaats gaat vinden. Een Marokkaanse bruiloft bestaat in de meeste gevallen uit drie dagen.

Hennadag decoratie en Marokkaanse bruiloft decoratie

Dag 1 van een Marokkaanse bruiloft wordt ook wel de Hennadag genoemd. Henna wordt door de Islamitische cultuur gezien als bron van kracht. Henna verdrijft namelijk kwade geesten. Hierdoor zullen de bruid en de bruidegom een gelukkig huwelijk hebben. De handen en voeten van de bruid en de bruidegom worden vaak versierd met Henna. Dit kan gedaan worden door een familielid, maar tegenwoordig zijn er ook schoonheidsspecialisten die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van Henna. Zij maken vaak de mooiste tekeningen met behulp van een injectiespuit.

In Marokko zelf is het vaak een gewoonte dat de bruid vijf dagen voor de bruiloft langs de Hammam gaat. Hier vindt dan een hele ceremonie plaats waar de bruid wordt gewassen door oudere vrouwen uit haar familie. Soms zijn hier ook oudere buurvrouwen bij aanwezig. Henna mag zeker niet ontbreken aan de Marokkaanse decoratie voor een bruiloft. Met henna kunnen niet alleen de prachtigste creaties gemaakt worden, maar het heeft ook nog waardevolle betekenissen. Nadat de bruid is gewassen volgt de henna avond. Tijdens deze avond worden de bruid en de bruidegom in het middelpunt van de belangstelling gezet door hun familieleden en vrienden.

De bruid

Tijdens de henna avond draagt de bruid volgens Marokkaanse tradities een wit kleed. Hieronder draagt ze witte muiltjes. Wit staat voor reinheid. Om het voorhoofd van de bruid hangt een zilveren muntstuk aan een touwtje. Daaroverheen wordt een kort hoofddoekje bevestigd. Tot slot krijgt de bruid een Rejza (sluier) over haar hoofd en gezicht. Vroeger werd dit gedaan zodat men de bruid niet kon zien huilen op het moment dat de henna werd aangebracht. Binnen veel families is het gebruikelijk dat de bruid tijdens de henna avond geen make-up draagt. Dit is echter niet altijd het geval.

De bruidegom

De bruidegom draagt volgens Marokkaanse tradities tijdens de henna avond een witte Jellaba. Daaroverheen wordt vaak een witte Serham (dit is een soort cape) gedragen met daaronder puntschoenen met een platte zool. Om de pink van de bruidegom wordt tijdens deze avond een touwtje met een zilveren muntstuk gedaan. Hierna wordt de bruidegom naar buiten geleid en vervolgens wordt er henna rond zijn pink aangebracht.

Het feest

Op de tweede dag van een Marokkaanse bruiloft wordt er feest gevierd. Dit is de officiële trouwdag van het bruidspaar. De bruid draagt dan een bruidsjurk . Vervolgens worden er foto’s gemaakt van het bruidspaar. Hierna zal het bruidspaar naar de feestlocatie gebracht worden waar het traditionele bruiloftsfeest gevierd zal worden. Tijdens dit feest zitten de bruid en de bruidegom op speciale stoelen die ook zeker tot de Marokkaanse decoratie voor een bruiloft behoren.

Tijdens dit feest draagt de bruid traditionele Marokkaanse jurken. Pas aan het einde van de dag draagt de bruid haar trouwjurk weer zoals zij deze droeg tijdens het maken van de trouwfoto’s. Aan het einde van de dag zullen er een aantal vragen aan het bruidspaar gesteld worden. Voordat het huwelijk definitief voltrokken kan worden, is er eerst nog de toestemming van de vader van de bruid nodig. Nadat het huwelijk is voltrokken wordt er verder gefeest met allerlei lekkernijen en traditionele muziek.

De laatste dag

De laatste dag wordt niet altijd door iedere familie gevierd. Soms vindt dit moment ook na de officiële huwelijksvoltrekking plaats. Tijdens deze dag gaat de bruid namelijk bij haar man wonen en verlaat zij haar ouderlijk huis.

Marokkaanse bruiloft decoratie

Een Marokkaanse bruiloft is dus heel iets anders dan een Nederlandse bruiloft. Je kun je dus wel voorstellen dat ook de Marokkaanse bruiloft decoratie zeer zeker niet mag ontbreken. Naast allerlei accessoires en versieringen mag ook een welkomstbord natuurlijk niet ontbreken. Zo’n welkomstbord wordt ook wel een banner genoemd. Bij ons vind je zo’n banner met speciale Marokkaanse versieringen. Het voordeel van een banner is dat je deze heel eenvoudig mee kunt nemen en neer kunt zetten zonder dat je hiervoor veel ruimte hoeft te hebben in je auto. Ideaal dus zodat je de banner meerdere dagen kunt gebruiken.

Wil je nu meer weten over de Marokkaanse bruiloft decoratie en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje in onze webshop.

Marokkaanse bruiloft decoratie
Marokkaanse bruiloft decoratie

Bekijk alle welkomstborden →

Marokkaanse bruiloft decoratie