• Gratis verzending in Nederland & Belgie            • Levertijd 2 dagen             • Alle materiaal inbegrepen            •❤ Levenslange herinnering            • Bereikbaar via Whatsapp              • Binnen 2 minuten besteld.

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE

Bruiloft Planning 101: Tips Om Er Een Succes Van Te Maken

Het helpt om een sfeer te creëren, aangezien je gasten bij aankomst al direct gemotiveerd en gemakzuchtig voelen. 1. Defineer je stijl Bepaal eerst je visuele stijl en het thema voordat je allerlei beslissingen neemt. Bepaal of je een modern, fris, klassiek, romantisch of industrieel thema kiest. Daarna meerdere visuele dingen die in de bruiloft […]Lees meer

Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending NL/BE

Achteraf betalen

Compleet geleverd

Bruiloft Planning 101: Tips Om Er Een Succes Van Te Maken

Het helpt om een sfeer te creëren, aangezien je gasten bij aankomst al direct gemotiveerd en gemakzuchtig voelen.

1. Defineer je stijl

Bepaal eerst je visuele stijl en het thema voordat je allerlei beslissingen neemt. Bepaal of je een modern, fris, klassiek, romantisch of industrieel thema kiest. Daarna meerdere visuele dingen die in de bruiloft meespelen kiezen zodat alles bij elkaar past. Wil je bijvoorbeeld kleuren omarmen, veel bloemenfestival creëren of niet? De visuele stijl van het geheel zal helpen bepalen welke locatie je kiest en welke items je wilt.

2. Definieer je budget

Voordat je allerlei beslissingen maakt, bepaal wat je precies kunt uitgeven aan je bruiloft. Bepaal welke stukken het meest belangrijk voor je zijn om in te investeren en maak een prioriteitenlijstje. Daarna bepaal je de rest van je budget en wat je kunt uitgeven aan andere aspecten van je bruiloft. Dit zal je bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van het aantal gasten dat je kunt uitnodigen en hoeveel geld je kunt uitgeven aan decor en entertainment.

3. Kies je locatie

De locatie waar je in eerste instantie wilt trouwen, bepaald in veel gevallen de hoeveelheid energie die je in je bruiloft investeert. Kies een locatie die op je visuele stijl past en die ook je budget tegemoet komt. Ook moeten jouw en je toekomstige partners budget kloppen, dat je een geschikte locatie kunt vinden.

4. Maak een gastenlijst

Een belangrijk onderdeel van het bruiloftsplanning proces is het maken van een gastenlijst. Bepaal met wie je graag wilt dat je gasten die aanwezig zijn bij je bruiloft. Gebruik hiervoor social media, schrijf een lijst met aanwezige gasten in een zelf gemaakte spreadsheet. Je kunt ook eenvoudige bruiloft gastenlijsten maken met gegevens zoals naam, geslacht, leeftijd, adres, contactgegevens en meer, afhankelijk van wat je nodig hebt.

5. Bereid de vieringen en het feest voor

De volgende stap in het bruiloftsplanning proces is om alles voor te bereiden voor de trouwdag en het feest dat erop volgt. Een van de belangrijkste factoren hierbij is het verzorgen van een receptie. Dit is meestal de meest ontspannen en intieme plek waar je alle gasten bij elkaar kunt krijgen en je geloftes kunt uitspreken. Om er een succes van te maken is het belangrijk om een aantal belangrijke punten voor jezelf op te stellen zoals het keuzes die je wilt maken voor de locatie, catering en entertainment.

6. Kleed je gasten goed

Kleed je gasten goed. Een ander belangrijk onderdeel van het bruiloftsplanning proces is het kiezen van de juiste kleding voor jouw gasten. Krijg hierbij input van je gasten. Vraag om foto’s van organisaties en merken die je wilt waar je kunt kijken wat er mogelijk is. Ook kun je informatie krijgen van je gasten over wat voor soort kledij ze graag dragen, wat hun stijl is en de kleuren die ze het liefste dragen. Benadruk dat je je gasten wilt dat ze zich ook prettig voelen op jullie dag.

7. Plan de details

Tot slot, plan alle details voor je bruiloft. Begin met het zoeken naar leveranciers om jouw ideeën te verwezenlijken. Denk hierbij aan entertainment, catering, decor, bloemen, fotografie en muziek en heb hierbij altijd rekening houden met je budget. Benader hierbij ook verschillende bedrijven, zodat je goede prijzen en diensten kunt krijgen. Vergelijk ook de prijzen van verschillende bedrijven om te bepalen wat de goedkoopste optie is.

8. Kies de juiste verzorgers

Voor het verzorgen van je bruiloft mensen, kies degenen die je meest vertrouwen. Kies personen die jouw bruiloft belangrijk vinden en die je zullen helpen om de dag helemaal perfect te maken. denk hierbij aan een ceremoniemeester, een bloemist en fotograaf en ook aan een catering team. Zoek ook goed naar bedrijven of particulieren die het beste bij jullie past. Investeer vooral in dingen die jouw unieke stijl weerspiegelen.

9. Kies betrouwbare professionals

Investeer ook in een betrouwbare verzorgers zoals een ceremoniemeester, bloemist, fotograaf, catering team en muziekleraar. Zorg ervoor dat je hierbij voor een betrouwbare bedrijven kiest voor de best mogelijke resultaten. Je kunt deze mensen contacteren, en bekijken of ze precies weten wat je wilt. Zo kun je deze bedrijven de kans geven om te laten zien hoe goed ze zijn.

10. Reserveer een hotelruimte

Het is ook belangrijk om een hotelruimte te reserveren voor de avond voor je bruiloft, zodat je gasten comfortabel en relax bij elkaar kunnen zijn. Vergelijk de prijzen van verschillende hotels en zoek een geschikte kamer die de juiste sfeer oplevert. Reserveer ook voor extra diensten zoals roomservice of massagebehandelingen. Vergeet ook geen parkeermogelijkheden voor degenen die met de auto komen.

11. Verzorg transport

Ten slotte, denk aan een transportplan om je gasten van de locatie van je ceremonie naar je receptie te vervoeren. Hiervoor kun je een bus huren of andere vervoersmiddelen zoals taxi’s, riksja’s of een boot. Ook kun je ook de mogelijkheid verkennen om een professionele chauffeur in te huren. Hierbij moet je ook rekening houden met voldoende parking voor al je gasten.

12. Maak een tijdschema

Tot slot moet je je trouwdag organiseren in een duidelijk tijdschema. Zorg ervoor dat de dag stroomt van de ceremonie naar de receptie daarna. Als je verschillende activiteiten wilt hebben, bepaal dan wanneer deze zullen plaatsvinden en zorg ervoor dat er geen taken dubbel worden gedaan en dat alle zaken op het goede tijdstip worden gedaan. Creëer ook een time-table voor je toastmasters, videomakers en fotografen. Zo weet je zeker dat alle dingen op hun plaats zijn als de dag aanbreekt.

Bruiloft Planning 101: Tips Om Er Een Succes Van Te Maken
Bruiloft Planning 101: Tips Om Er Een Succes Van Te Maken

Bekijk alle welkomstborden →

Bruiloft Planning 101: Tips Om Er Een Succes Van Te Maken