Gratis verzending NL & BE

Levertijd 2-3 werkdagen

Whatsapp: 085 902 6830

Inclusief alle materiaal

Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE

De Guide voor het Plannen van een Bruiloft

Levertijd 2-3 werkdagen

Gratis verzending NL/BE

Achteraf betalen

Compleet geleverd

De planning van een bruiloft vergt meer tijd dan de meeste mensen denken. Je moet je aankleden, eten regelen, fotograferen, disco-muziek organiseren, gasten regelen, tenten regelen, tuinmeubelen huren, enzovoort. Daarom moet je een goed plan opstellen. In dit artikel vertellen we je hoe je een bruiloft-planning kunt opstellen.

Bepaal een budget

Het eerste wat je moet doen als je een bruiloft plant, is je financiële situatie beoordelen. Bepaal de kosten van de bruiloft meteen van tevoren en volg deze kosten. Dit betekent dat je de prijzen moet vergelijken voor alles wat je nodig hebt. Zoek ook naar manieren hoe je hier wat op kunt besparen, zoals het huren van een bepaalde bouw, het vinden van lokale leveranciers en het creëren van uitnodigingen zelf.

Bepaal een thema

Beide bruid en bruidegom moeten overeenstemming bereiken over welk thema de bruiloft zal hebben. Of het nu gaat over een traditionele of een moderne bruiloft, de keuzes voor de stof van de jurken, de sieraden, de taarten en de uitnodigingskaarten worden allemaal bepaald door het thema. Zorg er ook voor dat het thema de locatie en de bloemendecoratie benadrukt.

Kies een locatie

De locatie die je kiest, zal ook bepalen hoe de bruiloft eruit zal zien. Denk aan de omgeving en bepaal of je overdekte of openluchtlocatie wilt. Bovendien kun je kiezen uit locaties met de juiste faciliteiten zoals cateringruimtes, slaapkamers, als je gasten staat om te slapen, en een aantal mooie tuinen voor de foto’s. Bepaal ook van tevoren hoeveel gasten je verwacht.

Kies een datum

Bepaal ook van tevoren welke datum je de bruiloft wilt hebben. Bedenk welke dag je wilt. Heeft het bruidspaar bijvoorbeeld een speciale verjaardag die zou kunnen worden gevierd? Dit kan aanzienlijk bijdragen aan het algehele feest. Als het nodig is, overleg met familie en vrienden en kies de geschikte datum die ervoor zorgt dat iedereen aanwezig kan zijn.

Bepaal de dresscode

De dresscode is een essentieel onderdeel van de bruiloft. Uit welke kleuren zullen de jurken en pakken bestaan? Moeten de gasten die je uitnodigt een formele jurk of een zwarte jas dragen? Welke andere dingen worden van de gasten verwacht? Kies ook de juiste accessoires.

Organiseer de entertainment

De entertainment zorgt voor een onvergetelijke dag. Boek een band, DJ’s, dansers en andere entertainmentgenres. Zoek ook naar andere dingen die mensen vermaken, zoals een fotobooth, carnavalsries, en andere activiteiten. Je kunt ook bepaalde spelletjes organiseren aan tafels, zoals een trivia of een woordzoeker.

Zorg voor de catering

Zorg ervoor dat je voldoende voedsel bereidt voor je gasten. Kies het juiste restaurant dat gespecialiseerd is in het bereiden van bruiloftmaaltijden en catering. Bedenk ook of je koude of warme gerechten wilt serveren, of een exotisch gerecht. Bepaal ook wat je versnaperingen en dranken gaat aanbieden.

Kies bloemen en decoraties

Kappers, bloemisten, decoratiefabrieken en drukkerijen bieden allemaal services aan om de bruiloft te versieren. Bepaal welke bloemen je wilt gebruiken en of je kunstbloemen of echte bloemen wilt hebben. Kies ook een stijl en kleur die bij het thema past. Of het nou rustiek of glamoureus is, versier de ruimte om het geschikt te maken voor je gasten.

Kies een fotograaf

Wat is er mooier dan een trouwalbum met prachtige herinneringen? Kies dus een fotograaf die alleen over de beste apparatuur en kwaliteit van afbeeldingen beschikt. Werk met twee of meerdere fotografen aan dezelfde datum, zodat je de beste momenten niet hoeft te missen. Beslis of je professionele of amateuropties wilt boeken.

Organiseer de vervoer

Voeg de laatste puntjes aan het einde toe, en zorg ervoor dat je vervoer geregeld is. Bepaal of je gasten met auto’s en busjes moeten reizen, of misschien zelfs met vliegtuigen. Kies ook voor een vervoerder die je kunt vertrouwen. Als je geen tijd hebt om het vervoer zelf te regelen, overweeg dan een reisbureau, zodat alles goed geregeld is.

Kies een ceremoniemeester

Een ceremoniemeester kan een groot aantal taken uitvoeren. Hij of zij kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat alles volgens planning verloopt, en zorgt ervoor dat de bruid en de bruidegom in de gaten houden, welke taken voor de ceremonie moeten worden uitgevoerd. Kies een ceremoniemeester die eerder bruiloften heeft georganiseerd zodat je er zeker van bent dat je begeleiding professioneel zal zijn.

Regel de vergunningen

Voor je bruiloft zullen er misschien vergunningen nodig zijn, afhankelijk van waar je je bevindt. Kijk naar wat je nodig hebt om te voldoen aan de wetten en regels van het gegeven land. Misschien heb je een buitenvergunning nodig, of een officiële vergunning om muziek af te spelen. In ieder geval zorg er voor dat je de vergunningen die nodig zijn regelt en volg de juiste regels om je bruiloft zo comfortabel en veilig mogelijk te maken.

Stel gastenlijsten samen

Zorg ervoor dat je gastenlijst samengesteld is en stuur uitnodigingen. Denk eraan met wie je omgaat, en vraag een geschat aantal aan de gasten die je uitnodigt. Bepaal ook of je de naam kent van alle gasten in de operatie of alleen de naam van de gastheer. Deze informatie is erg belangrijk voor het verdere verloop van de ceremonie.

Plan de vrijgezellenparty’s

Plan de vrijgezellenfeesten met zowel de bruid als de bruidegom. Zorg ervoor dat je ervoor zorgt dat het feest zowel leuk als onvergetelijk is. Plan ook enkele verrassingsactiviteiten, zoals het organiseren van een luxe cityscape cruise of het boeken van een limousine-verhuur. Vergeet ook niet de kosten te vergelijken om geld te besparen.

De Guide voor het Plannen van een Bruiloft
De Guide voor het Plannen van een Bruiloft
De Guide voor het Plannen van een Bruiloft

Bekijk alle welkomstborden →

De Guide voor het Plannen van een Bruiloft